V souladu s nařízením vlády máme i nadále otevřeno!
Prime Servis
Volejte Po–Pá 9.00–17.30
+420 222 240 075
PORADNA

Jak vypnout službu Najít můj iPhone?

iPhony obsahují celou řadu funkcí, které mají jejich majitelům pomoci i ve zdánlivě neřešitelných situacích jako jsou například ztráty či krádeže telefonů. V takové chvíli je suverénně nejvyužitelnější funkcí ta s názvem Najít iPhone, skrze kterou lze poměrně jednoduše dohledat poloha daného telefonu, ale také jej na dálku zablokovat, prozvonit či vymazat. Toto “kladivo na zloděje” však může čas od času přidělat i pěkné potíže. Když je totiž aktivní, telefon nelze například přeinstalovat či se do něj přihlásit pod jiným Apple ID, kvůli čemuž je de facto nedobytné například pro servisy, které mohou právě tyto úkony kvůli opravám potřebovat vykonat. Obecně proto platí, že při odevzdání iPhonu do servisu je nutné tuto funkci deaktivovat. V následujících řádcích si proto společně krok po kroku povíme, jak vypnout službu Najít můj iPhone.

Jak vypnout Najít můj iPhone na telefonu?

Postup deaktivace funkce Najít iPhone se různí v závislosti na verzi operačního systému ve vašem telefonu. Pokud jste majiteli zařízení s iOS 12 a starším, službu Najít iPhone deaktivujete konkrétně v aplikaci Nastavení, kde tapnete na vaše jméno v horní části rozhraní aplikace. Poté otevřete sekci iCloud, na jejímž konci tapnete na možnost Najít iPhone. V tu chvíli se před vámi otevře nastavení této funkce s přepínačem pro její deaktivaci v horní části jejího rozhraní. Aktivní - tedy zelený - přepínač pak už stačí jen přepnout do neaktivní polohy a poté zadat heslo od vašeho Apple ID, k čemuž váš iPhone po změně polohy přepínače automaticky vyzve. Jakmile tak učiníte, funkce se vypne a vaše zařízení již přes ní nebude viditelné a ani dohledatelné. 

U iPhonů s nainstalovaným operačním systémem iOS 13 a novějším je postup velmi podobný. Deaktivaci funkce provedete rovněž přes aplikaci Nastavení, ve kterém taplete na vaše jméno v horní části rozhraní. Místo do iCloudu je však nutné otevřít sekci s názvem Najít a v ní následně tapnout na Najít iPhone. Tímto krokem se dostanete do rozhraní samotné funkce, kterou v něm lze vypnout stejně jako v předešlém případě přes klasický přepínač. I zde platí, že po přepnutí přepínače do neaktivní polohy budete vyzváni k zadání hesla k vašemu Apple ID, jehož zadáním svůj krok potvrdíte. Poté již nebude váš telefon vidět přes aplikace Najít iPhone, Najít přátele či Najít a nebude dohledatelný ani přes cokoliv jiného, co využívá data právě z Najít iPhone.  

Jak vypnout Najít můj iPhone na dálku?
Funkci Najít iPhone není problém vypnout ani na dálku, což se může hodit například v případě, že svůj telefon odešlete do servisu a ten potřebuje tuto funkci neaktivní kvůli opravě. Pro deaktivaci funkce na dálku stačí navštívit webové stránky iCloud.com, na které se přihlásíte pod Apple ID, se kterým jste přihlášeni i na iPhonu, jehož funkci Najít iPhone potřebujete deaktivovat. Po přihlášení se před vámi otevře plocha s ikonami několika aplikací v čele s Najít iPhone. Tu otevřete, v horním rozbalovacím seznamu s názvem Všechna zařízení vyberete iPhone, na kterém je třeba funkce deaktivovat, a zvolte Smazat iPhone - vyobrazeno ikonou s křížkem na konci řádku se zařízením (ikona s křížkem vedle zařízení se objeví pouze když je Váš iPhone vypnutý), což následně potvrďte možností Dále a vyčkejte na smazání. Jakmile úkon proběhne, stačí už jen zařízení odebrat z účtu skrze stejně nazvanou možnost v rozhraní webové aplikace před vámi. Jakmile tak učiníte, je Najít iPhone na daném telefonu deaktivováno. Je nicméně možné, že se dálková deaktivace projeví až po restartu zařízení, kterého se týká.

Potřebujete poradit?

Zavolejte nám
+420 222 240 075

Najdete nás v centru
Prahy u Masarykova nádr.
Dlážděná 1003/7, Praha 1
Po–Pá 9.00–17.30
Do kontaktů
Máte to k nám daleko? Nevadí, své zařízení na opravu nám můžete zaslat.
Prime Servis
© 2015-2020 PrimeServis.cz